• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
43 STK`dan Peygamberimize hakarete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da bir araya gelen 43 STK, Fransa`da yayın yapan Charlie Hedbo dergisinin Peygamberimize hakaret karikatürlerini tekrar yayınlamasını şiddetle kınadığını açıkladı. Ortak açıklama metnini STK İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş okudu.

Batının olaylara karşı tavrını eleştiren Akbaş, “Fransa`daki 12 kişinin ölümü üzerine ‘şok`a giren batı dünyası ve uzantılarının, batılı terörist devletler tarafından organize edilen iç çatışmalarda hayatını kaybeden canice öldürülen milyonlarca Müslümanın ölümü karşısında şoke olmamalarını kınıyoruz. Biz yıllardır İslam dünyasında akıtılan kanın kimler tarafından ve hangi nedenlerle akıtıldığını biliyoruz.” dedi.

Adı geçen derginin bugünkü sayısında da Peygamberi hedef almasına tepki gösteren Akbaş, “Bizler insanlara saygı açısından hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. Bu son ölümler üzerinden reklam yapılarak atmış bin satamayan bu derginin üç milyon adet basılarak piyasaya sürülmesi ve bu yolla Müslümanların kutsallarına saldırılması dünya barışı ve kardeşliği fayda sağlamayacak aksine zarar verecektir.” şeklinde konuştu.

Akbaş, bu tür kışkırtıcı yayınların basın özgürlüğü kapsamından çıkarılarak yasaklanmasını ve ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını istediklerini belirtti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir