• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Çocuk Cerrahisi Kliniği hizmet vermeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin önemli sağlık kurumlarından olan ve Diyarbakır ile beraber bölge illerinde de hasta kabul eden Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde yeni açılan Çocuk Cerrahisi Kliniği hizmet vermeye başladı.

Gece acilden karın ağrısı kusma şikâyetleri ile başvuru yapan Samet Kaya’ya Apandisit tanısı konulduktan hemen sonra,  Çocuk cerrahi doktoru Op. Dr. Tülin Öztaş tarafından gece Saat 12 sıralarında ameliyata alınan Samet Kaya’nın başarılı bir ameliyat geçirdiği ifade edildi.

Yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulunan Çocuk cerrahı Op. Dr. Tülin Öztaş hastaya acil müdahale yapılmaması durumunda apandisitinin patlayabileceğini belirterek, böyle bir durumun hastanın iyileşme süresi çok daha uzatabileceğine dikkat çekti.

Dr. Öztaş, “Şimdi ise ameliyattan bir gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Birkaç güne kadar da muhtemelen rahat bir şekilde yürümeye başlar.” diyerek bu tür vakalarda acil müdahalenin altını çizdi.
 

 

Çocuk Cerrahisi kliniği olarak baktıkları hastalılara da değinen Dr. Öztaş Karın ağrısı, idrar yolu hastalıkları, idrar kaçırma, kaka kaçırma, kabızlık, kusma, basur, fıtık, sünnet, apandisit, pil oyuncak yutma,  yağ çözücü içme,  makattan kan gelmesi, yüksekten düşme gibi hastalıklara müdahalelerin yapılabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Samet Kaya’nın annesi ise, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Cerrahisi kliniğinin açıldığından tesadüfen haberdar olduklarını ve bunu duyduklarında Samet’i apar topar hastaneye getirdiklerini belirterek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Özelikle yoğun bakım yataklı birimlerdeki yatak sayısını artırarak, acil servisten sevkleri azaltmaya başladıklarının altını çizen Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Hikmet İyem ise, Çocuk cerrahisi birimini aktif hale getirerek hastanedeki branş ve poliklinik sayısını daha çok artırmayı planladıklarını söyledi.

Doç. İyem, hastalarının şehir dışındaki hastanelere sevk edilmesine gerek kalmadan her türlü tedavinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olması için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir