• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Engelliler için 'Tasarım Atölyesi' açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Tüm Engelliler Derneği ile TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilcisi ve Bingöl Belediyesi Proje Ekibi arasında ortak proje ve engelli durumlarına uygun üretim altyapısında değişim ve yeni kurulumlar yapmak üzere proje ve ortak faaliyet geliştirme konusunda karar alındı.

Eğitim desteği ile El Sanatları ve Günlük Yaşamda Kullanılabilir Ürün Üretimi Atölyesi olarak kurulan altyapıya, Bingöl Tüm Engelliler Derneği dahil edilerek yeni uygulama alanları açıldı.

Engellilerin projeye dahil edilmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Yapılacak tüm projelerimizde bu engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları analiz edilerek birlikte çözüm aranacaktır. Kurulacak altyapı ve teklif edilecek projelerde ihtiyaç oranında engelli bireylerimizin dahil edilmesi sağlanacaktır. Toplumsal bir katılımcılık anlayışı ve yaklaşımı ile toplumun tüm bireylerini dâhil ederek, kentsel ve yaşamsal sürece ortak faaliyetler ile bir sahiplenme olacaktır.” dedi.

Yapılacak projelerin insan merkezli olacağına dikkat çeken Bingöl Belediyesi Proje Ekibi Temsilcisi Cuma Karaarslan, “Kurulacak altyapılarda hedef kitlemiz; özellikle öncelikli olarak bayanlar olacaktır. Yeni projeler ile tüm kesimi kucaklayarak, faaliyetlerimizi insan merkezli olarak gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Projeye dâhil edilmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı ise “Engellilerin bu projeye dâhil edilmesi bizim için çok anlamlı oldu. Bu projenin devamlı olması ve daha güzel projelerin hayata geçirilmesi bizleri daha çok mutlu edecektir.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir