• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Kürtler ve Müslümanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / doğruhaber / haber - yorum

Batı, İslam Coğrafyasında Kürtler üzerinden yeni bir israil üretme çabasındadır.

Hemen bazıları bu sözlerimize kızacak “Türk İslamcılarının ağzı” diye suçlayacaklar; ama biraz sabretmelerini öneririm.

Evet, Batı`nın projesi Kürtleri İslam dairesinin dışına çekmek ve bu şekilde kullanmaktır. Bu konuda en elverişli yapı da hiç şüphesiz PKK`dir.

Bakın Rojava`daki IŞİD tehdidi gerekçe gösterilerek İslam düşmanlığı pompalanmaya çalışıyor ve bu tabana enjekte ediliyor.
Batı medyasından iki basit örnek vereceğim:

“Hamburg`da 400 Kürt, haber ajanslarının “radikal Müslüman” olarak tanımladığı bir başka grupla çatıştı.” “Paris`te Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde 200 kadar Kürt oturma eylemi yaptı.” “Kürt” diye belirtilen kişiler Marksist PKK hareketinin taraftarlarıdır; ama bu özenle saklanıyor ve Kürtlerin Radikal İslamcılarla çatıştığı belirtiliyor.
Keza Paris`te oturma eylemi yapanlar da PKK taraftarlarıdır.

Yani ortada “Kürtler ve Müslümanlar” arası bir çatışma yok!

Ama ne hazindir ki, PKK`nin Marksistliğine vurgu yaptığımızda tepki gösteren “Milliyetçi reflekse sahip Müslüman Kürtler” bu “Kürtler ve Müslümanlar” ayırımına tepki göstermiyorlar. Oysa biz beklerdik ki, sokaklara dökülüp, “Biz Kürtler Müslümanız!” diye haykırsınlar.

Elbette Müslüman olmayan Kürtler de vardır ve bu bir realitedir. Kimseyi zorla Müslüman yapmaya niyetimiz de imkânımız da yoktur. Ama nasıl ki, tüm materyalistliğine rağmen Almanya ve Fransa Hıristiyan olarak kabul ediliyorsa, Kürtler de içlerindeki, Hıristiyan, Êzidi ve Marksistlere rağmen belirleyici vasıf olarak Müslümandırlar.
Güney Kürdistan`da Barzani, PKK`nin hamlelerine karşı geleneğe uygun bir tavır geliştiriyor ve bu birilerini yakın zamanda harekete geçirecek.
Şengal`de yaşananları biraz da bu pencereden okumak gerekir diye düşünüyorum.

Dine ve etnik kimliğe bakışımızda da bir belirsizlik yok!

Asimilasyonculuğun da, inkârcılığın da ilahi fıtrata zıt şeyler olduğuna inanıyoruz. Kemalist rejimin, Kürt kimliğini, Kürt dilini yasaklamasının gayri insani olduğuna inanıyoruz. Herkesin kendini istediği şekilde ifade edebilmesine imkân tanınması gerektiğine inanıyoruz.

Ama şunlara da inanıyoruz.

Müslümanlık bizim üst ve asıl kimliğimizdir.

Allah`ın huzurunda Müslümanlığımızdan sorguya çekileceğiz.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir