• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Suriyeli aileler kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Serêkaniyê bölgesinden kaçarak Türkiye`ye sığınan 6 çocuklu Ahmet İbrahim Halil ile Nejma Mahmud çiftinin mağduriyeti kışın gelmesiyle daha da arttı. Soğuklarda yakacakları bulunmayan ve ellerinde yiyecekleri kalmayan aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

“Kaza geçirdiğim için çalışamıyorum”

Batman`ın İluh Mahallesi 611 sokaktaki bir gecekonduda kalan Suriyeli aile, Türkiye`ye geldiklerinden beri mağduriyetlerinin hiç bitmediği dile getirdi. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden aile reisi Ahmet İbrahim Halil, “Suriye`nin Serêkaniyê bölgesinden savaş nedeniyle bir sene önce Türkiye`ye kaçarak Adana`ya yerleştik. Adana`da da hayat şartlarının zorluğundan 8 ay sonra Batman`a geldik. Geçirmiş olduğum bir kazadan dolayı sağ elimde geçici bir sakatlık geçirdim. Suriye`deyken çiftçilikle uğraşıyordum. Dört aydır Batman`dayız bir türlü iş bulamadığımdan çalışamıyorum ve çok sıkıntı çekiyoruz.” dedi.

“Allah bizleri imtihan ediyor”

Aile olarak çok zor durumda olduklarını ifade eden Halil, “Çocuklarımız için çocuk bezine ihtiyacımız var. Yemeklerimizi yapmak için ne ocağımız ne de tüpümüz var. Kira, elektrik ve su faturalarını ödemede çok sıkıntı yaşıyoruz. İmtihan dünyasındayız. Allah bizleri bu halimizle imtihan ediyor. Bizler sabır etmeye çalışıyoruz. Durumu iyi olanlar da bir imtihandadırlar. Bu nedenle hayırseverlerden ve yetkililerden bize yardım yapmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Suriye`ye dönmek istediklerini ancak evlerinin talan edilmiş olduğunu belirten Halil, “Adana dönüşünden sonra çocuklarımı Batman`a bırakarak memleketime gittim bir hafta kaldım. Yaşanılabilirse geri dönmek olmasa da evimden bazı eşyaları almak için gitmiştim. Ama bırakın orada yaşanabilir bir durumu, büyük kentler dahi hepsi harap durumda. Evimiz harap ve talan edilmiş durumda. Hiçbir şey alamadan zor şartlar altında Türkiye`ye geri dönebildim. Kendi memleketimde gördüklerim anlatılamaz. Tam anlamıyla bir dehşet tablosuydu.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir