• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Avrupa, Müslümanlara Yönelik Baskıyı Arttıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Doğruhaber - Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıların dinmediği, ayrımcılığın yapıldığı Avrupa'da yeni tedbirler müslümanları daha da rahatsız edeceğe benziyor.

AB Komisyonu'nun "terörle mücadelede" ilave önlemler paketini Şubat başında üye ülkelerin onayına sunması bekleniyor. Komisyon'un üzerinde çalıştığı ilave tedbirler arasında Schengen sınır kapılarında kontrollerin etkinleştirilmesi ve veri paylaşımının güçlendirilmesi, Schengen içinde istisnai durumlarda geçici sürelerle yapılabilen kontrollerin kapsamının ve etkinliğinin artırılması, kara parayla ve finansmanlarla mücadelenin yoğunlaştırılması, yasa dışı silah ticaretiyle ilgili AB içinde ve dışında bilgi paylaşımının güçlendirilmesi, internette "terör propagandası"nı önleyecek önlemler  ve üye ülkelerin "terörle mücadelede" yasal boşlukları doldurmaya zorlanması bulunuyor.

AB polis teşkilatı Europol'a göre Avrupa'dan Suriye ve Irak'ta savaşa katılanların sayısı 3 bine yaklaşırken bunların  yüzde 30'unun geri döndüğü belirtiliyor. Brüksel'de geçen yıl Yahudi Müzesine ve Fransız mizah dergisi geçen hafta Charles Hebdo'ya yönelik baskınların zanlılarının Suriye'de cihada katılmış olmaları nedeniyle riskli görülen bu gruptakilerin güvenlik birimlerince daha yakın izlenmeleri ve artan yaptırımlara konu edilmeleri bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir