• DOLAR 32.525
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2487.938
  • ...
Cumhuriyet Gazetesi Geri Adım Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazetenin internet sitesindeki habere göre, dağıtım kamyonları saat 01.10'da İstanbul Esenyurt'taki Doğan Medya Grubu'na ait Doğan Printing Center (DPC) çıkışında durduruldu. Polis ekiplerinin 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti. Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık da Charlie Hebdo'nun özel sayısının kapağındaki karikatürün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı. Kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verildi.

"DAYANIŞMAMIZI GÖSTERDİK"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakır Özer ise Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz."

"DİNİ HASSASİYETLERE ÖZEN GÖSTERDİK"

"Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik."

GAZETE BİNASI ÖNÜNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Öte yandan, polis Cumhuriyet gazetesinin İstanbul Şişli'deki binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Binaya çıkan tüm sokakların kapatılırken, polis ekiplerinin gazetenin bugünkü baskısıyla ilgili olası tepki ve fiziki saldırının önüne geçmek için tedbir aldığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir