• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Kızıltepe`deki elektrik sorunu için ortak bir karara varıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde sürekli yaşanan elektrik kesintileri ve arızalara müdahale yapılmadığı gerekçesiyle sorunun çözümü için, sorunun  muhatapları olan  DEDAŞ yetkilileri ile muhtarlar bir araya geldi.

Kızıltepe kaymakamlığında yapılan toplantıya, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Ak parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, ilçe merkezindeki muhalle muhtarları, Diyarbakır`dan DEDAŞ genel koordinatörü Osman Hondu, DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk Kızıltepe İlçe Müdürü Yasin Biçkioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Koray Süer ve İlçe Emniyet Müdürü  Abdullah Ergen bir araya gelerek ilçede yaşanan elektrik sorunları ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.  

Toplantıda elektrik kesintileri nedeniyle yaşanabilecek sosyal bir patlamayı muhtarların engellediğine dikkat çeken Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, “ Muhtarlar olarak sosyal patlamayı biz engelliyoruz. Bir an önce bu sorunları çözün. Daha önce tarımsal sulama bahane ediliyordu ama, şimdilik çalışan kuyu ya da sondaj yok. Ama gene de bu kış günlerinde elektrik kesintileri oluyor. Trafo ve panolarda meydana gelen arızalar onarılmıyor. Mahalle aralarında kopan elektrik tellerinin kimseye çarpmaması için başlarında bizler nöbet tutuyoruz. Arızayı arıyoruz, ‘Çalışan ekip yok` diyorlar. Özellikle bu soğuk havalarda elektrik arızaları giderilmediği için halk galeyana geliyor. Biz de bir yere kadar halkı durdurabiliriz. Sizden isteğimiz, bir an önce arıza ekiplerinin çoğaltılması ve kopan tellerin bir an önce müdahale edilip onarılmasıdır.” dedi.

Ak parti ilçe teşkilat başkanı Murat Durgan ise, yüklenici firmada sorunu iletecek muhatap bulunmadığını, halkın galeyana geldiğini belirterek, hiç kimsenin polis ile halkı karşı karşıya getirme gibi bir hakkının olmadığını ve bir an önce sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bu sorunun 30 yıllık bir sorun olduğunu, bölgede yatırımın olmadığını dile getiren DEDAŞ Genel Koordinatörü Osman Hondu, “Uzun yıllara dayanan bir sıkıntı söz konusu. Son 30 yıldır yapılan bir yatırım yok. Aşırı yüklenme ve patlak veren arızaların altında kalabiliyoruz. Kızıltepe  çok büyük bir ilçe. Burada arıza ekiplerini çoğaltacağız. Bir olan arıza ekibini 5`e çıkaracağız. Vatandaşlardan isteğimiz ise, en azından birer sobanın fişini çekmeleridir. Devletin verdiği kömürle ısınmaya çalışsınlar. DEDAŞ binasına veya ekiplerine yapılacak saldırılar ise, sadece ekiplerin yapacakları işlerden alıkoymaktan başka bir işe yaramıyor.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir