• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
İnsani hak ve özgürlükler platformundan taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Pazar günü Van`da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde pek çok vatandaşımızın vefat etmesi ve pek çoğunun da yaralanması üzerine 13 STK`nın oluşturduğu İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu adına Şanlıurfa Mustazaf Der şubesi bir taziye mesajı yayınladı. "Vefat eden kardeşlerimize Yüce Mevla`dan rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara da acil şifalar dileyen taziye mesajında bu tür bela ve afetler rabbimizin birer sınaması olduğu belirtildi. 
 
Mesajda şunlara yer verildi: "Hiç şüphesiz bu tür bela ve afetler rabbimizin birer sınamasıdır. Deprem esnasında çekilen görüntülerde de insanların adeta mahşeri bir durumla oradan oraya koşuşturmaları felaketin büyüklüğünü ortaya çıkarmaktadır. Zaten Rabbimiz de Bakara Suresinde şöyle buyurmaktadır. "Şüphesiz biz sizi biraz açlık, biraz korku, biraz da mallardan ve canlardan eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele." 
 
Bu tür felaketlerin tüm insanlarımızın beraberlik içinde seferber olmalarının sevindirici olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu tür felaketler neticesinde tüm insanlarımızın yekvücut haline gelmeleri ve depremde zarar gören insanlar için adeta seferberlik ilan etmeleri Van`daki kardeşlerimizin acısını bir nebzede hafiflettiğini düşünüyoruz." denildi. 
 
Bu afette zarar gören vatandaşlarımıza yardımda bulunmak isteyenlerin `depremzedelere bir umutta siz olun` kampanyası başlatan Umut-Der`e başvurabileceklerinin belirtildiği açıklamada, Bu vesileyle "Depremzedelere bir umutta siz olun" sloganıyla yardım kampanyası başlatan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin yardım kampanyasına katkıda bulunmaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Umut Kapısı Gıda Bankasına www. umutkapisi.org.tr internet adresinden ve 0 507 343 37 51 nolu telefondan ulaşılabilir. 
 
"Ey Rabbimiz şu anda depremde mallarını ve yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindir, bu bela ve musibete karşı kendilerine güzel bir sabır nasip et." denildi. 
 
Mehmet Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir