• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Müge Anlı ve Duygu Canbaş` a Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Habertürk spikeri Duygu Canbaş ve ATV`nin sabah programcısı Müge Anlı`nın açıklamaları münasebetiyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Düzce Depremi, Marmara Depremi içimizi ne ölçüde acıtmışsa 23.10.2011 Pazar günü Van`da meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem de içimizi o ölçüde acıtmıştır. Son dönemlerde hemen hemen her siyasi partiden, sivil toplum kuruluşundan sağduyu çağrısı gelmektedir. 24 askerin hayatını kaybettiği Çukurca saldırısı ülkenin her yerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde de şiddetle kınanmış ve çatışmaların ülkeye huzur getirmeyeceği aksine az da olsa oluşan diyalog ortamını baltalayacağı ifade edilmiştir" denildi. 
 
 
Deprem üssü olan Van`ın Erciş ilçesinde Türklerle Kürtlerin kardeşçe yaşadığı ve bu felaketin üstesinden hep birlikte gelmeye çalıştıkları bir dönemde, bu talihsiz açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin de bu spiker ve sunucu hakkında gerekli yasal işlemi başlatmalarını umut ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 
Neler Olmuştu 
ATV`nin sabah programcısı Müge Anlı programında; `Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın` şeklinde konuşmuştu. 
Habertürk haber spikeri Duygu Canbaş, canlı yayında depremle ilgili bilgileri paylaşırken "Deprem her ne kadar doğusundan Van`da da olsa hepimiz üzüldük" demiş ve sonradan çıkıp özür dilemişti. 
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir