• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
israil istihbarat zaafiyetini kabullendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist Genelkurmay Başkanlığı`nın emriyle Eilat saldırısını araştırmak üzere oluşturulan soruşturma komisyonunun raporunda, saldırı öncesi bölgede yetkili Siyonist komutanın tüm tedbirleri ihmal ettiği ve işgal ordusuna yönelik saldırı olabileceği yönündeki istihbaratın ardından geçilen alarm durumunu saldırıdan üç saat önce kaldırdığı, bütün bunların güney bölgesi komutanı hakkında büyük hayal kırıklığına yol açtığı ifade edildi.

Soruşturma komisyonu, eylemi gerçekleştiren grubun çok iyi örgütlenmiş gözüpek ve eğitimli insanlardan oluştuğuna dikkat çekerek, eyleme katılanların sayısının on beş olduğunun tahmin edildiğini, saldırganların dört gruba ayrıldığını ve bir grubun doğrudan saldırıyı gerçekleştirirken diğerlerinin saldırıya destek verdiğini belirtti.

Soruşturma sonucunda Eilat eylemini gerçekleştirenlerin en önemli hedeflerinden birinin de esir takasında kullanmak üzere işgal ordusu askeri kaçırmak olduğu ve bu nedenle yanlarında demir zincirler taşıdıkları kaydedildi.

Komisyonun raporunda ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin İslami Direniş Hareketi (Hamas) veya Halk Direnişi Komiteleri tarafından görevlendirilmiş olabilecekleri ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir