• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
"Elektrik kesintileriyle bölge cehenneme çevriliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ görevlilerinin Geçtiğimiz günlerde İpragaz Mahallesinde darp edilmeleri ve son zamanlarda artan fiili saldırılar nedeni ile TES-İŞ açıklamalarda bulundu. Eski tekel kavşağında yapılan basın açıklamasına muhtarlar da destek verdi.

Basın açıklamasını TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü yaptı.

Öncü yaptığı açıklamada, DİCLE EDAŞ’ın sistematik elektrik kesintilerinin yaşamı bölge halkına cehenneme çevirdiğini ve hiçbir ayırım gözetmeksizin tükettiği elektriğin parasını ödeyenlerde dâhil olmak üzere, günde 6 ile 8 saat periyodunda elektrik kesintisinin yapıldığını hatırlattı.

Sistematik olarak elektrik kesintisi yapan ve bunun talimatını verenlerin sahada çalışan üyelerinin olmadığını vurgulayan Öncü, “Yanan trafoların yerine yenisini alma ve temin etmesi gerekenler sahada çalışan işçilerimiz değiller. Her tarafı dökülmüş ve kesinlikle kullanılmaması gereken donanım ve tesisleri yenilemek için yatırımyapması gerekenler zor koşullarda halkımıza hizmetetmekten onur duyan ve bu halkın evlatları olan işçi arkadaşlarımız değiller. Sahada çalışan arkadaşımızın tepkisine ve zaman zaman fiziki saldırılarına maruz kalmalarını hak ettikleri bir durum asla değildir. Zira sahada çalışan arkadaşlarımız en mağdur olanı ve en ağır bedeli ödeyendir. Halkımız bu gerçekleri bir kez daha bilerek kendilerine hizmet etmeye çalışan üyelerimize tepki gösterme ve darp etme gibi durumların doğru olmadığı gibi muhatapları da değildir.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir