• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara`nın kuzey ve doğusu (Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir`in Bandırma ve Tekirdağ`ın Çorlu ilçeleri) , Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu ve İnebolu), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. 
 
HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 
RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu`nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 
BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Genellikle parçalı, kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir`in Bandırma ve Tekirdağ`ın Çorlu ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç ve yüksek kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimlerinin (Zonguldak, Bartın, Sinop, İnebolu) hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Artvin ve Gümüşhane`nin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari`nin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek. 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA: 
Ankara: Parçalı ve az bulutlu (18) 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli hafif yağmurlu geçecek. (16) 
İzmir: Parçalı ve az bulutlu (21) 
Konya: Parçalı ve az bulutlu (19) 
Adana: Parçalı ve az bulutlu (27) 
Osmaniye: Parçalı ve az bulutlu (24) 
Mersin: Parçalı ve az bulutlu (26) 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (22) 
Batman: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (23) 
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (25) 
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (22) 
Mardin: Parçalı ve az bulutlu (21) 
Hakkari: Yağmurlu (16) 
Van: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (13) 
Bingöl: Yağmurlu (19) 
(Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir