• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Kılıçdaroğlu herkese bol bol dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP halkın sorunlarına çare üreten tek siyasi parti. Kimseye partisi gözüyle bakmıyoruz. Sorunları hallederken herkesin aklını alıyoruz. Ortak aklı egemen kılıyoruz. Projelerimiz ses getiriyor bu yüzden. CHP söylüyorsa doğruları söylüyor.

Geçen hafta AB elçileri ile görüştük. Bizim kaygılarımızı taşıyorlar... Başbakanın sözünü dile getirdiğimde hepsinin yüzünde alaycı bir gülme meydana geldi. Nasıl olur da yürütmenin her türlü eyleminin yargının denetimi altında olduğunu iddia eden Başbakanın bu söylemine güldüler. Gelecekte özgürlük ve demokrasi daha çok gündeme gelecek...

Bunlar sadece AB`de değil ABD`de konuşuluyor. Türkiye geriye giden bir partidir. Eskiden gidip CHP`yi kötülerlerdi her şeyi CHP engelliyor diye. Bir gerçek ortaya çıktı. AKP`nin iki yüzü. Batıya dönük maskesini indirdik. Herkes gördü. Şimdi araya bir sürü adam koymuşlar gidiyorlar oraya ama yemezler... Biz belge ve dökümanla gidiyoruz. Neden çağdaş Türkiye istediğimizi anlatıyoruz...

Basılmamış kitap için nasıl toplatma kararı çıkar diye soruyorlar... Savcıları değiştirdiler.. O iddia makamı asıl yargıçlara sormak lazım. Demokrasi açısından gelinen nokta basılmamış kitabın imhasıdır. Ne oldu yasak koydular. Binlerce onbinlerce kişi okudu. Buyurun yasaklayın. 10 binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız atmazsanız namertsiniz....

Buradan seslenmek istiyorum yargıçlara, çocuklara nasıl bir miras bıraktığınız farkında mısınız? Siyasi tarih iktidar sopası olan yargıçların mezarlığı ile doludur. Torunların çocukların utanmaması gerekir. Siz nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Siz gidip engizizisyon mahkemelerinde yer alabilirsiniz... Yine vicdanının sesini duyan yargıçlarımız var. Geçen hafta çıktı. Haliçte yaşayan Simonları yazanlara tutuklama kararı veriyor. Delilleri karartma ihtimali yok ki. Yargıcın bu ifadesi diğer yargıçlar tarafından kabul görmedi. Savcvılıkta 100`ten fazla dosya var ama bize 16 klasör gönderildi. Bilinmeyen delillerle ilgili nasıl karar veriyorsunuz... Neden yargıçlara gönderilmiyor. Yargıç yazı yazıp tyüm dosyaları istiyor ama ekler gelmiyor. Sizden neyi istiyorlar tutukluğuna devam kararı veriyorlar...

Ortada bir hukuk katliamı vardır. Siyasi otorite emrinde mahkeme olmaz. Olmayan hukuk hukuk kılıfı içerisinde götürülüyor...

Buradan sessiz kalan barolara fakültelere sesleniyorum. sizin sesinizin çıkmaması utancınızdan. Eğer siz doğru yargıçlar yetiştirseydiniz bu hukuk garabetini yaşar mıydı Türkiye? Bu 21. yüzyıla yakışmıyor. Biz daha iyi bir Türkiye`yi savunuyoruz.

HSYK böyle olmayacak bizde yargıçları ayıracağız. Bakan ve müşteşarı orada yer almayacak. Adalet Bakanı teftiş kurulu bakanlığa bağlı olmayacak. Yargıçlar yüksek kurulu para için maliyenin kapısında dilenmeyecek. Adalet akademisinden de vicdanı hür yargıçlar yetişecek. Biz hukukun üstünlüğünü savunacağız... Savcı hakimin yanında olmayacak avukatın karşısında olacak. Bu düzen yolsuzlukları perdeleme bahanesidir...

Bu Deniz Feneri davası açılmazsa bunun sorumlusu Ankara`daki başsavcıdır. Bunu bilsin... Bu davaya el atılmazsa bu dava açılmazsa kul hakkı yiyenin RTE olduğuınu ilan edeceğim.

Bu hafta polislerin haftası... zaman zaman kızdığımız zaman zaman aradığımız polislerin haftası... Zordayken bağırırız nerede bu devlet diye aslında polisi kastederiz. ama unutmamalıyız polis de insan onun da dertleri var. Biri gösteriyi dağıtıyorsa o aldığı emirdendir. Bir tokat olayını izledik. Onu tokatlamak değil dinlemek lazım. Polis özerk mi özgür mü değil. Bu tabloyu bilin. Polis sorunları ile ilgileneceğiz. CHP iktidarında halkın polisi olacak.

Antalya`daydık güzel çalışmalar var. Bir tesis açtık diye eleştirildi. Tesisin bir kısmı Menderes Türel tarafından yapıldı. Doğrudur. Teşekkür etti başkanımız. Ama Erdoğan duymadı. Onda insan sevgisi yok.

Geçen hafta diyaneti ziyaret ettik. Dikili ağacı yok diyenlerin o diyaneti kim kurdu diye öğrenmesi lazım... O diyanet işleri`nin CHP kurdu. Senin dikili ağacın yok bizim Türkiyemiz var senin ceplerin var bizim Türkiyemiz var.

Gittiği yerde tesis açıyor gittik çatı onarmış. Tesis diyor. Ama biz açtık. Ataşehir`e Türkan Saylan sağlık merkezi açtık. Antalya`da arıtma tesisi temelini Baykal attı biz gittik kurdele kestik. Onun hayali bile yetmez düşünemez bile... Biz halk için çalışıyoruz cebimiz için değil.

Biz mazotu çiftçi için 1,5 liraya indireceğiz bunu duydunuz mu dedim. Bürokrasiyi de azaltacağız. Fındık üreticisi duysun onların paralarını Hazine`ye aktardılar. Bizim iktidarımızda çftçinin zararları Haziran`da ödenir.

Doğu ve Güneydoğu raporumuzu açıkladık ama gidip hapishane sözü vermedik. Eğer tutar da AKP oy verirsen kusura bakma sen hapsaneyi hakediyorsun. Doğu ve Güneydoğuyu kalkındıracağız. Orayı petro kimya üssü yapacağız. Orası dünyanın en iyi coğrafyası orası Avrasya`nın lojistik üssü olacak. Yine o bölgeyi güneş pilleri üretim merkezi yapacağız... Bizim rapordan daha mükemmel bir rapor TC tarihinde yazılmadı biz yazdık. Orayı şeker üssü haline getireceğiz... Biz bunları size siyaseten söylemiyoruz. Oy alamasak da bunları yaptığımızı göreceksiniz. fark gittikçe açılıyor. Biz doğu batı farkını da çözeceğiz. Sosyal sorunlarınızı da çözeceğiz... Sorunu olan bilsin sorunları dert edinen CHP`dir.

Taşeroluğa hayır yürüyüşü vardı Ankara`da... Biz emeğin değerine inanıyoruz. Senin sorununu CHP çözecek. Sosyal devlet yeniden inşa edilecek. Onun da izin hakkı olacak... Çağdaş köleliğe tek karşı parti CHP`dir.

Son dönemde itiraflarla karşılaşıyoruz... Aile sigortasını açıkladığımızda kayıtdışı yoksulları anlatmıştı itiraf etmişti Başbakan... İkinci itirafı da ben sanardım ki ülkenin sorunlarını bilen biri yönetiyor. İtiraf etti çıkaktım diye...  53 milyarlık yolsuzluğu kapatan hangi konuda usta olur... Aile sigortası ile ilgili bugün diyor ki bizim dağıttığımız 600 liradan fazla... Bizim projemiz karşılığında elleri ayakları dolandı. Sen benden kopya çekiyorsun ne söylüyorsun sen...

Askerlikle ilgili önerimizi sunduk... Senin programında mı var kes yapıştır dedin. Bir insanın ar damarı çatlarsa yalancılıktan kendini alamaz. Bunlar halkın partisi çırak falan olamazlar desinler.. Biz bu milletin ayağının turabı olmaya hazırız... 29 ilde ön seçim yaptık. 12 ilde eğilim yokladık. Diğer illerde kamuoyu yoklaması yapacağız... Grubumuz bu yasama döneminde olağanüstü çaba harcadı. Mücadele etti. Demokrasi için çaba harcadı. Hafta sonu hafta içi kesintisiz çalıştı. Tüm vekillere teşekkür ediyorum. Konuşmalarımızı sınırlandırdılar. Ama sesimizi kesmedik. Mücadele bu çatının altında demokrasi adına yapıldı.

Haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir