• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Hollanda`da cami kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda`nın Arnhem kentinde bulunan Diyanet Vakfı`na (HDV) bağlı Türkiyem Camii, PKK terör örgütüne mensup kişilerce kundaklandı. Caminin dış kısmına atılan iki molotofkokteyli sonucu cami hizmetlerinde kullanılan minibüs, yanarak kül oldu. Çıkan yangında caminin dış kısmı büyük ölçüde zarar gördü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

HDV Türkiyem Camii Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Güven, olayı şöyle anlattı: "Gece geç saatlerde polis bizi aradı. Camimizin kundaklandığı haberini duyunca şoke olduk. Olay yerine gece 03.00 civarlarında geldiğimizde caminin park yerinde bulunan aracımızın yakıldığını ve caminin dış kısmına iki adet molotofkokteyli atıldığını gördük. Şükür olsun camimizin içerisinde pek bir hasar yok. Cami dışarısında yazılı olan yazılardan bu kundaklamanın PKK sempatizanları tarafından yapıldığı bize düşündürdü. Polis konu hakkında detaylı çalışmalara başladı."

Avrupa`da ırkçı grupların yaptığı cami kundaklama eylemini bu kez PKK`lılar yaptı. Rotterdam`ın Oude West semtindeki Aleidisstraat Caddesi`nde bulunan, daha çok Surinamlıların ibadet ettiği "Şaan-e-İslam`` adlı cami kundaklanmış, Yanan camiye derhal müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmıştı. Caminin girişi ve iç bölümü ise ağır hasar görmüştü. Komşu evlerde oturanların anlattıklarına göre, yangın, büyük bir patlama sesinin duyulmasından sonra başladı. Caminin duvarlarına ırkçı ve yabancı düşmanı yazılar yazılmıştı. Türkiyem Camii`ni kundaklayan PKK`lıların da caminin duvarlarına yazılar yazması dikkat çekti. Oude West semtinde 1982 yılında açılan Şaan-e İslam Camii, yaklaşık bir buçuk yıl sonra kapatılarak, Rotterdam`ın Zuid semtinde açılması planlanmıştı. Caminin Zuid semtine taşınmasını protesto amacıyla, bu semtte geçen cumartesi günü aşırı sağcı yaklaşık 40 kişinin katıldığı bir protesto gösterisi yapılmıştı.

Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir