• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Umut-Der`in Yardım Kamyonları Van Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sabah erken saatlerinde Umut-Der yöneticilerinin Van`a yardım ulaştırmak üzere yola çıkmasından sonra Batmanlı vatandaşlar, tarafından Umut-Der Gıda Bankasına yardımlarını çeşitli yollarla ulaştırdı. Vatandaşlardan kimisi yardımlarını kendi araçları ile Umut-Der Gıda Bankasına ulaştırırken kimisi, bisiklet ve benzeri araçlarla ulaştırdı.

 

Sabah saatlerinden itibaren Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Dernek gönüllüleri tarafından hummalı çalışmalar sonucunda toplanan yardımlar, akşam saatlerinde 2 kamyona yüklenerek Van`daki afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Batman Barosu Avukatlarının da toplamış olduğu içme suyu battaniye gıda ve ihtiyaç malzemeleri Van`a ulaştırılmak üzere Umut-Der Gıda Bankasına teslim edildi.

 

Umut-Der yönetim kurulu üyelerinden M. Salih Altuğ Van`da deprem esnasında hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah`tan rahmet yaralılara acil şifa ve hayatına kaybedenlerin ailelerine sabır temennisinde bulundu. M. Salih Altuğ, "Van`daki depremi duyar duymaz Umut-Der yönetimi olarak toplanarak nasıl yardımcı olabileceğimizi kararını verdik. Yönetimimizde bulunan arkadaşlarımızdan bir kısmını dernek başkanımız ile beraber Van`a gönderdik. Bizler de burada gönüllülerimizden hayırseverlerimizden ve Batman halkından yardımlar toplayarak gıda, giyim ve battaniye gibi yardımları iki kamyon olarak yola çıkardık. Bundan sonra bize ulaşan yardımları Van`daki depremzedelere ulaştıracaklarını" ifade etti.

 

Umut-Der Gıda Bankasına Bisikleti ile getirdiği yardımları teslim eden M. Emin Yazgil "Van`da yaşanan depremin üzerine Umut-Der`in yaptığı yardımdım kampanyası hizmetinde benim katkım olduğundan mutluyum" ifadelerini kullandı.

M. Said Çelik - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir