• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
`Merkezlere Yönelirken Köyler Göz Ardı Edilmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Rahmet Eli Gıda Bankasının oluşturduğu kriz masası ekiplerinin bugün ulaştığı onlarca köyden bir insanlık dramı çıktı. Resmi kurum ve yetkililerinden henüz bir yardım ve destek alamayan köylüler kendilerine uzanan bu yardım ve şefkat eline karşı memnuniyetlerini dile getirirken, köylü vatandaşlar, "devlet nerede" çağrısını yaptılar.

 

Ulaşılan köylerden özellikle Canik (Gedibulak) köyünde taziye evi hariç bütün köyün neredeyse yerle bir olduğunu belirten kriz masası ekip başlarından Fethullah Botan Alaköy, Göllü köyü, Halkalı köyü, Bağdaşan köyü ve diğer uğradıkları birçok köyde de durumun bundan farklı olmadığını ve kendilerini şaşırtan asıl şeyin depremin üzerinden iki gün geçmesine rağmen ilgili yardım kurumlarının bu köylere henüz gelmediğini, bu insanların ağır hava şartlarına rağmen güçlük içerisinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, oluşturdukları ekiplerle Van ve çevresindeki yerleşim merkezlerinde mağdur olmuş vatandaşları tespit ettiklerini ve şu ana kadar tespit ettikleri 300 aileye yardım paketleri ulaştırdıklarını söyledi. Yıldırım, "Allah rızası için tüm Müslümanlara sesleniyoruz. Her bir Müslümanın bu mağduriyeti yaşayan kardeşlerimize karşı mesuliyetleri olduğunu unutmamalarını istiyoruz. Duyarlı tüm kardeşlerimizden bu musibeti hafifletecek her türlü yardım ve desteklerini bekliyoruz." dedi.

 

Köylerin durumunun içler acısı olduğunu belirten Yıldırım, "Tespitini yaptığımız köylerden Halkalı`da 70 hanenin tamamen kullanılamaz durumda olduğunu, altı yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini ve köyde yaralıların olduğunu tespit ettik. Bunun yanında Bağdaşan köyünün nerdeyse yüzde 50`si yıkılmış, Alaköy`de 158 olan hane sayısının 154`ü tamamıyla tahrip olmuş 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Merkeze bağlı Göllü köyünde ise 64 ev tamamen tahrip olmuş ve köylülerin hayvanları yıkılan ahırlar nedeni ile telef olmuştur" dedi.

 

Vatandaş`ın acilen çadır, temiz su ve sıcak yemeğe ihtiyacı olduğunu belirten Yıldırım, "Devlet yetkilileri merkezlere yönelirken köyleri göz ardı etmemeli ve buralarda yaşayan vatandaşlarımızı da bir an önce gözetmelidir" diye konuştu.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir