• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Bingöl`ün kırsal kesiminde hayat felç oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçe merkezleri ile Bingöl Merkez ve Karlıova ilçesine bağlı birçok köy, yoğun kar yağışından hem yolları kapandı hem de elektrikleri kesildi.

Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, Bingöl`de günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Gündüz hava sıcaklığı eksi 3, geceleri ise eksi 11 dereceye kadar düştüğü ilde, karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bingöl`ün birçok ilçesine ulaşım sağlanamazken Karayolları ilçe yollarını açmakta yetersiz kalıyor. Köylerde bulunan acil hastalar zor şartlarda hastanelere yetiştirilmeye çalışılıyor.

Ayrıca Bingöl merkeze bağlı 50`ye yakın köyde elektrik kesintisi yaşandığı belirtilirken, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Bingöl ve bölgede bulunan illerde yaşanan elektrik kesintilerine yönelik açıklama yaptı.

Bölge genelinde iki gündür devam eden şiddetli rüzgâra dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik dağıtımın hatlarında ciddi hasarlar meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere halen ulaşım sağlanamamaktadır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir