• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Van Muradiye`den Son Gelişmeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Muradiye`nin Ovapınar köyünde ve Ünseli beldesinde cami minareleri yıkıldı. Bazı ev ve bahçe duvarları yıkıldı. Bazı binalarda ciddi maddi hasar oluşurken herhangi bir can kaybı olmadı. Halk artçı depremin etkisiyle tedirgin bir şekilde bekliyor. Muradiye`ye bağlı Alparlan Anadolu Öğretmen Lisesi büyük çapta zarar gördü.

 

Öte yandan Muradiye ve Erciş ilçeleri arasında olan okulda deprem sırasında Şehmuz ve Harun adında iki öğrenci yaralandı. Okul pansiyonunda dışarı çıkarken tuğlaların başlarına düştüğü öğrenciler idare arabasıyla Van Devlet Hastanesine götürüldü.

 

Muradiye`de bir Okulda büyük çapta maddi hasar oluştu. Okul dolaplarının büyük kısmı yere düştü. Pansiyon çatısının bir kısmı çöktü. Okul tamamen kullanılamaz hale geldi. Öğrenciler evlerine gönderildi. Resmi olarak bir hafta tatil olan okul, tahminen 2 aya kadar onarılamaz durumda.

 

Topuzarpa Köyünde kerpiçten yapılmış birçok ev ahır yıkıldı. Yıkılan ahırda kalan hayvanlar vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Dağda otlayan 5-6 adet büyük başhayvan yuvarlandı fakat telef olmadı.

 

Muradiye`den Erciş`e giden Mehmet Kaya Erciş`teki depremde enkaz altında kaldı. Çevredeki vatandaşların ve daha sonra akrabaların yardımıyla çıkarılan Mehmet Kaya acilen Van`a götürüldü. Bağırsaklarında kopma olduğu söylenen Mehmet Kaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi sabah şafak sökmeden toprağa verildi.

Eşref Öztırak - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir