• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Çadırda yaşayan Suriyelilerin çektiği çile bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da bir araya gelen 15 sivil toplum kuruluşunun, Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi`nde sular altında kalmış çadırlarda kalan Suriyeli mültecilerin dramına dikkat çekmek için Adana Valisi Mustafa Büyük ile yaptığı görüşmenin ardından yaklaşık 100 sığınmacıların Yüreğir İlçe Kültür Merkezi`ne yetiştirildiği belirtildi.

Valilik tarafından 10 günlüğüne sığınmaları için tahsis edilen kültür merkezine ise çoğu Suriyelinin, “Çadırlarımız ve eşyalarımız çalınır veya tahrip edilir. Biz 10 gün orada kalacağız, ya sonra ne olacak? Çadırımız ve eşyamız çalınırsa biz sonra nasıl yaşamımızı sürdürürüz?” diyerek gitmediği öğrenildi.

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan STK temsilcileri, “Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi`nde Suriyeli yüzlerce aile çadırlarda yaşıyor. Son yağan yağmurun ardından çadırlar sular altında kaldı. Burada kış şartlarında Suriyeli kardeşlerimiz çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Kış soğuğunun yanısıra birçok sıkıntıları var. Burada elektrik yok, su yok. Kışın çalışamadıkları için yemek hatta ekmek bile bulamıyorlar. Her tara su içinde, çocuklar ıslak ıslak kaldıkları için hastalanıyor. Geçtiğimiz günlerde yine bu çadırlardan birinde bir buçuk aylık Yasmin bebek soğuktan dolayı hastalanarak vefat etti.” diyerek Suriyeli sığınmacıların çektikleri sıkıntılara dikkat çektiler.

Adana Valisi Mustafa Büyük ile yaptıkları görüşmenin ardından yaklaşık 100 Suriyelinin, 10 günlüğüne Yüreğir İlçe Kültür Merkezi`ne yerleştirildiğini belirten STK yetkilileri, “Valiliğin böyle bir çalışma yapmasını önemsiyoruz ancak kültür merkezindeki ortam insanların kalabileceği gibi değil. Orada sadece yemek veriliyor. Üzerinde yatacakları yatak ve battaniye yok, STK`lar olarak bunu temin için çalışma yaptık. Ayrıca birçok Suriyeli, çadır ve eşyaları çalınır, diye gitmek istemiyor. Bunda da haklı gibiler. Çünkü 10 gün sıcak bir ortamda kalabilirler ancak ya sonra ne olacak? Bu insanların sürekli kalabilecekleri barınak ve kampların oluşturulması lazım.” ifadelerini kullandılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir