• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Görmez`den kınama ve uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez düzenlediği basın toplantısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı kınadı.

Saldırının Müslümanları topyekûn mahkûm etmek için kullanılabileceği uyarısında bulunan Görmez, bu eylemi İslam`la ilişkilendirerek yapılan her açıklamanın en az bu eylem kadar tahrip edici olduğunu söyledi.

Hiçbir dinin insanları öldürmeyi emretmediğini, aksine dinlerin insana hayat vermeyi emrettiğini ifade eden Görmez, şiddet ve terörün kimden ve nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın insanlık suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

İslam Peygamberi'nin adının kullanılarak 'bir intikam duygusuyla' yapıldığı söylenen bu katliamın, rahmet ve barış elçisi Hazreti Muhammed'in bütün insanlığa kazandırdığı yüce değerleri yok etmeye yönelik açık bir saldırı olduğunu ifade eden Görmez, bu saldırının, İslam'a ve bu yüce dine mensup Müslümanlara doğrudan yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

İslami simgelerin açık ve aleni olarak bu eylemi gerçekleştirenler tarafından kullanılmış olmasının bir algı operasyonu olduğunu belirten Görmez, "Algı mühendisleri, katillere dinimizin simgelerini telaffuz ettirerek akılla alay ediyorlar. Sadece Müslümanların değil esasen Batı kamuoyunun aklıyla da alay ediyorlar." ifadelerini kullandı.

İslamafobinin yaygınlaştığı bu dönemde böyle bir eylemin olmasının manidar olduğunu vurgulayan Görmez, "İslam`ı bütün insanlara farklı göstermek istemeleri ve bunun İslamofiye dönüşmesi bütün Müslümanları yaralamaktadır. Müslümanların İslam`ı temsil noktasındaki zaafları bugünkü genç nesilleri İslam dininden uzaklaştırmaktadır. Bilmeyenler bunları İslam zannedip dinden uzaklaşabilir. Bu düşmanlığı bir hikmetle sevgiyle ortadan kaldırabiliriz. Yeryüzündeki bütün kötülükleri iyiliklerle ortadan kaldırmaya yüce Kuran bize gösteriyor." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir