• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Mustazaf der`den Yardımları Koordine Edelim Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflarla Yardımlaşma Derneği (Mustazaf Der) Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, Van`da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara da acil şifalar diledi.

Başkan Yılmaz tüm duyarlı STK ve vatandaşları depremde zarar gören vatandaşlara yardıma çağırarak, "Van Mustazaf Der Şubemiz öncülüğünde bir kriz merkezi oluşturduk. Bu kriz merkezinin oluşturduğu ekipler depremin etkili olduğu il merkezi, ilçe ve köylerde tespitlerini sürdürüyorlar. Diyarbakır, Bingöl, Siirt Şube başkanlarımızı deprem bölgesine gönderdik. Deprem bölgesine yardımda bulunacak bütün platformlarımıza üye kardeş derneklerden, şubelerimizden, duyarlı STK ve vatandaşlarımızdan isteğimiz yardımlarının daha sağlık bir şekilde ulaşabilmesi için Van Şubemiz bünyesinde kurulan kriz masasıyla irtibata geçmeleridir. Böylelikle yapacakları yardımlar daha sağlık bir şekilde yerine ulaşmış olacaktır." şeklinde konuştu.

İlk etapta Ağrı şubelerinin deprem bölgesine bir kamyon battaniye ve su götürdüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, "Şuan itibarıyla bölgenin kuru gıda ürünlerine, battaniyeye, çadıra ve sıcak aşa ihtiyaçları var. İmkanı olan vatandaşlardan ve STK`lardan isteğimiz bunu dikkate alıp hareket etmeleridir. Bu noktada oluşturduğumuz kriz merkeziyle irtibata geçsinler. Ayrıca oluşturduğumuz bazı ekipler hayatlarını kaybeden vatandaşlara taziye ziyaretlerinde bulunuyorlar. Deprem bölgesine gidecek olanlardan bir isteğimiz de taziye ziyaretlerinde bulunmalarıdır. Tekrardan hayatlarını kaybedenlere Allah`tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralananlara Allah`tan acil şifalar diliyoruz." dedi.

Osman İçli - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir