• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Gençlere “Madde Bağımlılığına Karşı Mücadele” eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi koordinatörlüğünde,  yüzlerce sağlık meslek lisesi ve hastane personeline madde bağımlılığı ile ilgili eğitim verildi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen eğitime Sağlık Meslek Liselerinden yüzlerce öğrencinin yanı sıra, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü Hülya Karabulut,  Sağlık Bakım Hizmetleri müdür yardımcısı Nihal Deveci ve onlarca hastane personeli katıldı.

Eğitimin ilk aşamasında, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak ÇEMATEM  (Diyarbakır Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları ve Tedavi Merkezi) ‘de görev yapan Psikolog Sabahattin Zenger, Madde bağımlılığı ve zararları hakkında gençlere eğitim verdi.  

Arkadaş etkisinin madde kullanımında çok etkili bir durum olduğunu belirten Zenger, madde kullanımına başlanması ile ilgili, madde kullanan gençlerin çoğunun madde kullanmaktan korktuğunu ancak meraklarına yenik düştüklerini söyledi.

Eğitimin ikinci aşamasında ise, yine ÇEMATEM`de çalışan Psikolog Özkan Çiftçi, madde kullanmaya başlayan 18 yaş altı çocukların tedavisi için açılan ve Türkiye`de iki merkezden biri olan Diyarbakır Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi`ni tanıttı.

“Sosyal kurslar gençlerin ilgisini çekiyor”

Sosyal aktivite ağırlıklı tedavilerin madde kullanımına karşı çok etkili bir yöntem olduğunu dile getiren Çiftçi, “Madde bağımlısı çocukları tedavi etmek için spor, resim, müzik ve çeşitli sosyal kursların kullanılması genç sağlıkçıların oldukça ilgisini çekti. 5 katlı tesislerimiz de, Masa tenisi, futbol, basketbol, haftada bir halı saha, müzik, resim, takı atölyeleri, sinema salonu,  spor ve oyun salonları mevcuttur” şeklinde konuştu.

Eğitimden oldukça memnun kalan genç sağlıkçılar;  ÇEMATEM`de gönüllü olarak çalışmak istediklerini, madde bağımlılığına mücadele konusunda her türlü sağlık hizmetini vermeye hazır olduklarını belirtiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir