• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Belediye engellilerin yoluna otobüs durağı dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesinin engellilerin  yönlerini bulmalarına yardımcı olan kaldırım döşemelerinin üzerine  otobüs durakları yerleştirmesi, görenlere ‘bu kadarına da pes` dedirtti.

Batman merkez Pazaryeri Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Bulvarında bulunan  MİT Binası önünden geçen kaldırımdaki engelli yolunun üzerine otobüs durağını gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Belediye, görme engelliler için tasarlanan kılavuz yolu görmezden gelince ortaya çok garip bir fotoğraf çıktı. Durağın yapıldığı yerde oldukça geniş bir kaldırım alanı olmasına rağmen belediye, durağı görme engelliler için tasarlanan kılavuz yolu kesecek şekilde yerleştirmeyi tercih etti.

Bu nedenle kılavuz yolunu takip ederek yürümek isteyen görme engelli vatandaşlar, hiçbir uyarı işaretine denk gelmeden otobüs durağındaki cama çarpma ile karşı karşıya kalıyor.

Vatandaşlar kaldırımların bile derme çatma yapıldığı kentte, bir de engelli yolu üzerine durak konmasının, bunu yapanların samimiyetini ortaya koyduğunu gösterdiğini belirtti.

“Engelli vatandaşlara büyük engel”          

Yaşanan duruma tepki gösteren vatandaşlardan Yahya Çelik, “Görme engelli vatandaşlar, kaldırımdaki kılavuz yolunu kullanarak yürümeye çalışıyor. Şehir merkezlerinde belediyemizin görme engelli vatandaşların yoluna durağı koyması, görme engellilere engel oluyor. Bu durağı burada bırakmak,  engelli vatandaşlara en büyük engeldir.” Diye tepki gösterdi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir