• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
MİT Tırlarıyla İlgili Soruşturmada Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Suriye`ye giden MİT TIR`larını Adana ve Hatay`da durdurarak arama yapan eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcıvekili Ahmet Karaca, dönemin Cumhuriyet Savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ve dönemin Reyhanlı Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu`nun haklarında soruşturma açılmasına yaptıkları itirazları reddetti.

HSYK Başmüfettişi, soruşturma kapsamında söz konusu 5 savcının açığı alınmasını da talep etti. HSYK 2. Dairesi talebi değerlendirirken, bu savcıların da 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar gibi görevden uzaklaştırılması bekleniyor. Dairenin soruşturmanın sonunda savcılara, meslekten ihraca kadar uzanan disiplin cezaları verebileceği belirtiliyor.

"MESLEĞİN ŞEREFİNİ BOZDULAR"

1 Ocak 2014`te Hatay Kırıkhan, 19 Ocak 2014`te Adana Ceyhan`da MİT`e ait TIR`lar durdurulmuş ve arama yapılmıştı. Hükümet olaya sert tepki gösterirken, TIR`ların durdurulma talimatını veren dönemin yargı mensupları, HSYK tarafından farklı illere atanmıştı.

‘Askeri casusluk amacıyla ifşa...`

HSYK Başmüfettişi Arif Sami Kaya tarafından hazırlanan raporda, arama ve durdurma işlemiyle ilgili şu değerlendirme yapıldı:

“Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla ifşa etme kastı ile hareket ederek mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan saygı ve güveni gideren nitelikte eylemde bulundukları anlaşılmıştır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir