• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Erdoğan`dan Paris Saldırısı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Paris'teki saldırının şiddetle kınandığı belirtilerek, "Paris`te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada, Türkiye olarak, "Charlie Hebdo" dergisinin Paris`teki merkezinde 12 kişinin hayatını kaybetmesine ve 20 kişinin yaralanmasına yol açan menfur saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Dost ve müttefik ülke Fransa`ya bu acılı gününde başsağlığı diliyor, saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.

Bu vesileyle, terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve hiç bir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Paris`te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, terörizmin her türüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

Bizleri derinden üzen terör saldırısında hayatlarını kaybeden masum insanlar için taziyelerimizi sunuyor, yakınları başta olmak üzere tüm Fransa halkına metanet ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir