• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Charlie Habdo`ya saldırı provakasyon mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki yıllarda Müslümanların değerlerine ve  Hz Muhammed'e (sav)  yönelik yaptığı çirkin karikatörlerle gündeme gelen Charlie Habdo dergisine saat 11.30 sıralarında bilinmeyen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Avrupa'da Müslümanlara yönelik saldırıların ve İslam karşıtı gösterilerin arttığı bir dönemde özellikle de derginin trajının düştüğü bir zamanda bu saldırının gelmesi dikkat çekti.

Charlie Habdo dergisinin haftalık toplantısı sırasında saldırının yapılması da yine dikkat çekici bir başka nokta oldu. Toplantı nedeniyle derginin önemli çalışanlarının orada bulunması olayın planlı olduğunu akla getiriyor.

Bu saldırıdan sonra yeni bir islama Fobi dalgasının oluşmasından endişe ediliyor.

Eylemciler, dergi binasının içerisine girip 9 dergi çalışanı, biri içeride, ikisi dışarda olmak üzere 3 polis öldürdü. Ayrıca 4 ağır yaralı var. Eylemcilerin, dergi binasından çıkarken polisle girdiği çatışma görüntülere yansıdı.

Citroen marka siyah bir arabayla olay yerinden uzaklaşan eylemciler, aracı 19. Paris`te yol üzerinde terk edip izlerini kaybetti.

En son 2011`de islama yönelik yaptığı çirkin saldırılardan sonra bilinmeyen kişiler tarafından molotoflu saldırıya uğrayan dergi, Fransız medyası ve Avrupa medyasına İslama fobi için büyük malzeme olmuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir