• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Bingöl`de diyaliz hastaları yolların açılmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl ve genelinde 3 gündür süren yoğun kar yağışı, kırsal kesimleri olumsuz etkiliyor.  Alınan bilgiye göre, Sancak beldesine bağlı Balıklıçay köyünde mahsur kalan diyaliz hastaları, yolların açılmasını bekliyor. Hastaların yakınları ile yaptığımız görüşmede, özellikle Sancak beldesinde bulunan Besiye Batuge adlı yaşlı hasta kadının zor durumda olduğu belirtildi.

“Diyaliz Hastaların durumları gittikçe ağırlaşıyor”

Kartal köyü civarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollar ie üç gündür bir türlü açılamadı. AKUT Bingöl ekibinin de ulaşamadığı hastaların durumlarının gittikçe ağırlaştığı belirtildi. Diyaliz hastalarını Bingöl merkeze getirmek için yola çıkan AKUT ekibinin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldıkları belirtildi.

“Hastaların çaresiz bekleyişleri sürüyor”

Haftanın en az iki günü Bingöl Devlet Hastanesindeki diyaliz makinesine bağlanması gereken Besiye Batuge ve Bayram Baki isimli diyaliz hastalarının çaresiz bekleyişleri ise devam ediyor. Hasta yakını Mehmet Kâgir, ilgili tüm kurumlardan yardım talep ettiklerini belirtti. Kâgir, "Televizyonlardaki haberlerde helikopterle hastalar kurtarılıyor. Bizim hastamıza neden böyle bir hizmet verilmiyor. 3 gündür elektrik yok, yollar kapalı, sesimizi duyan yok” diyerek tepkisini dile getirdi.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir