• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Diyargaz;  "Tesisat ve saatlere yapılan müdahalede bir facia yaşanırsa katliam olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyargaz Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey ve Büyükşehir Belediyesi adına Diyargaz Yönetim Kurulu`nda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, son zamanlarda yoğun olarak doğalgaz tesisatlarına ve saatlerine dış müdahale yapılmasıyla ilgili uyarı açıklaması yaptı.

Atabey, Diyarbakır`a 5 yıldan bu yana doğalgaz geldiğini ve bugüne kadar 500 kilometrelik kazı yaparak altyapı hizmeti verdiklerini belirterek, “105 bin aboneye ulaştık. Bu rakam doğalgaz alabilecek konutların yüzde 90`ına tekabül ediyor. Dolayısıyla 40 milyon dolarlık yatırım yaptık” dedi.

“Halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyorlar”

Doğalgazın gelişi ile birlikte hava kirliliğinde gözle görülür bir şekilde düşüş meydana geldiğini belirten Atabey, konforlu, doğa dostu ve güvenli olan bu yakıt türüne son zamanlarda yoğun müdahaleler yapıldığına dikkat çekti.

Atabey, “Tesisatlara tadilat nedeniyle de olsa izinsiz ve yetkisiz müdahale yapılmamalı. Sayaçlara kötü niyetli müdahale patlamalara davetiye çıkarıyor. ” diyerek,  bu tür müdahaleleri yapanlara yönetmelik gereği büyük para cezaları uyguladıklarını ve “halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktukları” için de savcılığa bildirdiklerini söyledi.

Tesisatlara yapılan müdahaleleri tespit etmek için kent genelinde tarama yaptıklarını ve kontrollerinin aralıksız sürdürdüklerini de belirten Atabey, diğer kentlerde yaşanan doğalgaz ölümlerinin yüzde 90`ının bu tür tesisatlara yapılan müdahaleler sonucu olduğunun da altını çizdi.

Sevinç: Patlama katliama neden olabilir.

Büyükşehir Belediyesi adına Diyargaz Yönetim Kurulu`nda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç ise yaptığı değerlendirmede, doğalgaz tesisatlarına yapılan müdahalenin su ve elektrik tesisatlarına yapılan müdahaleye benzemediğine dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Sevinç, “Tesisat ve saatlere yapılan müdahale sonucu doğalgazdaki muhtemel bir patlama sadece kendileri ve apartmandaki komşularını değil tüm mahalleyi havaya uçurabilecek riskleri taşıyor. Bugüne kadar böyle bir facianın yaşanmamış olması bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Böyle bir facia yaşanırsa katliam olur.” uyarısında bulundu.

Doğalgaz saat ve tesisatına yapılan dış müdahaleye karşı bütün insanların dikkatli olmasını isteyen Sevinç, can ve mal güvenliği için müdahale yapanların uyarılmasını istedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir