• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Köy-Der`den köylere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği`nden (Köy-Der) yapılan açıklamada, Batman merkeze ve Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı köy ve mezralara giyim ve kırtasiye yardımlarına başladıklarını duyurdu.     

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Köy-Der Başkanı Murat Güneş, “Hayırseverlerin bize ulaştırdığı bazı malzemeleri ihtiyaç sahibi mağdur halkımıza ulaştıracağız. Şimdilik elimizde yeni ulaşan giyim ve öğrenciler için kırtasiye malzemeleri dağıtacağız. Amacımız elimize ulaşan bu malzemeleri bir an önce muhtaç ailelere ulaştırıp, onları sevindirirken hayırseverlerinde bu mutluluğa ortak olmalarını sağlamaktır.” dedi.

Derneklerinin kıt imkânlar ve ağır şartlar altında gerçekleştirdiği çalışmaları daha da ilerletmek istediklerini ifade eden Güneş, “Çünkü şehir merkezlerinde bulunan yoksul ailelere nazaran köylerde bulunan fakir ve yoksulların durumu çok daha kötüdür. Şehir merkezlerinde bulunan yoksullara birçok kurum ve kuruluş tarafından ulaşılırken köy mezra ve beldelerde bulunan yoksullar görülemeyebiliyor. Köy ve mezralarda bulunan yoksul halkımıza ulaşıp ihtiyaçlarını karşılamak, temel ilkelerimizden olduğu için bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayıp yardımlaşma ruhunu canlı tutmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayırseverin yardımlarını beklediklerini vurgulayan Güneş, şunları söyledi: “Yardımlarının yerine ulaşmasını isteyen hayırseverlerin bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Bu hayırsever kardeşlerimiz dilerlerse bizimle beraber gelip yardımlarını ihtiyaç sahiplerine kendi elleri ile ulaştırabilirler.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir