• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Hibe Programı kapsamında Damızlık Koç dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

     

 Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülmekte olan GAP-DAP-KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında küçükbaş hayvan üreticilerine yüzde 80 hibe ile Damızlık koç dağıtımı yaptığını duyurdu.

Damızlık  Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`nde düzenlenen törenle dağıtımı yapılan damızlık koç dağıtımı programına Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hamdullah Güven, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Abdullah Çetinkaya ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Projenin bölge ve Türkiye hayvancılığının kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, projenin devamında daha çok damızlık koç dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Yapılan proje kapsamında ise 15 yatırımcıya toplam 88 adet olmak üzere Zom Koç`u dağıtıldı. Yatırımcılar koçlarını teslim aldıktan sonra memnuniyetlerini belirterek, bu tür projelerin devamının yapılmasından dolayı kendilerinin memnun olacağını ifade ettiler.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir