• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Gülen`i eleştirince mahkum oldular!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Nisan 2009 tarihinde İhya-Der`e yönelik gerçekleştirilen operasyonun arkasında Paralel Yapı çıktı. İhya-Der`e yönelik gerçekleşen operasyon kapsamında, dernek yöneticileri ve üyelerinden oluşan 18 kişinin mahkum olma gerekçelerinden birisinin huseynisevda.net adlı internet sitesinde, hiçbir suç içermeyen yalnızca Fetullah Gülen`e ilişkin analizlerin bulunduğu bir yazının suç delili olarak dosyaya konulduğu ortaya çıktı.

GÜLEN`İ ELEŞTİREN YAZI

Dava dosyasında 19 Nisan 2006 tarihinde Kamuoyuna/Hizbullah Basın Bürosu tarafından yayınlanan yazıda şunlar yazılıydı: “Uzun bir süredir Fethullah Gülen grubunun birçok İslami oluşuma ve özellikle Hizbullahi Müslümanlara yönelik hiçbir İslami ve insani ölçü gözetmeden saldırıda bulunduğu, elindeki medya gücünü kullanarak yalan ve iftiralarla çok yönlü ve çirkin bir şekilde karalamalar yaparak bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğü herkesin malumudur. Bununla da yetinmeyerek son zamanlarda bu çirkin kampanyalarını TV dizileriyle yürüterek Müslüman Kürt halkının inanç ve değerlerine pervasızca saldırı ve düşmanlıklarını ileri bir düzeye götürdüğü görülmektedir.”

MAHKUM OLDULAR

Gülen`i eleştiren bu yazıda suç unsuru sayılarak, İhya-Der Dernek Başkanı Muhammet Fatih Demirtaş örgüt yöneticiliği suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına, Zeki Açıkgöz ve Ali Aslan Işık örgüt üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına, içlerinde Av. Mahmut Şahin`in de aralarında bulunduğu geriye kalan 15 kişi ise örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir