• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), KOSGEB ve özel bir proje danışmanlık şirketi tarafından ilçede açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 64 girişimciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

TATSO konferans salonunda düzenlenen programda, 21 günlük girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan girişimlere hem sertifikaları dağıtıldı hem de işhayatı ve ticaretle ilgili konularda bilgiler aktarıldı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, aldıkları sertifikadan dolayı girişimcileri tebrik ettiğini belirterek, “Artık pazarlama, kurumsallaşma, uzun vadede iş yapma üretimin önüne geçti. Aslında pazarlama, kurumsal yapı, uzun vadede iş yapmak demek güven demek. İnsanlar artık yaptıkları işte güven bekliyorlar. Şu anda piyasaların en büyük sıkıntısı güven. Bu anlamda girişimcilik bu işin temelidir. Bence ilk yapılacak olan iş güven konusu olmalıdır. İnsanların güvenini kazandıktan sonra diğer çalışmalar kendiliğinden gelir.” dedi.

Kendi tecrübelerini de gençlerle paylaşan Kaymakam, Erkan, “Ben üniversitede okurken İktisat ile ilgili bir seminere katılmıştım. Orda semineri veren kişinin ticari anlamda söylediği şey suydu. Ticarette başarılı olmak istiyorsanız şunlara dikkat edeceksiniz. Birincisi ‘Sermaye` tabiî ki bir miktar sermaye lazım. İkincisi için ‘Ortaklık Kurun` diyordu. Bizim şu anda en büyük sıkıntılarımızdan birisi ortaklık kurma noktasında ki sıkıntıdır. Çünkü kendimize de güvenmiyoruz, başkalarına da güvenmiyoruz. Eğer gelişip büyümek istiyorsanız, kurumsallaşmak istiyorsanız ortaklıktan çekinmeyin. Ortaklıkta bereket vardır, hayır vardır, işi kolaylaştırma vardır. Bu bence çok mantıklı. Bizim dinimizde de var bu. Çünkü Allah ilmi isteyene, rızkı istediğime veririm demiş. On kişi ortaklık kurar ve orada bir kişinin rızkını 10 kişi yer. Allah o bir kişi üzerinden 10 kişinin rızkını verir yani. Bunun aslında dinimizde de güzel bir açıklaması var.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ise, girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik etti, iş hayatlarında başarı dileğinde bulundu. (İLKHA)