• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Mahsur kalan dağcılar kar mağarası sayesinde kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ'ın zirvesine tırmanmaya çalışan Uludağ Dağcılık Kulübü`ne üye 10 dağcı, yakalandıkları tipi ve fırtınadan kendi çabalarıyla yaptıkları kar mağarası sayesinde kurtuldular.

Dağcılar, zirveye doğru çıkarken yakalandıkları şiddetli fırtına ve tipide yürümekte zorlandı. Yakalandıkları tipide nefes almakta zorlanan dağcılar, hayatta kalmak için kendi çabalarıyla kar mağarası yaptı. Yaptıkları mağaraya sığınan dağcılar fırtınanın dinmesini bekledi. Fırtınanın dinmesinin ardından dağcılar, kaldıkları yerden yollarına devam ettiler.

Kar mağarasının hayat kurtardığını belirten Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, "Dağda yanınızda her türlü malzemeniz olmasına rağmen fırtınada çadır kuramıyorsunuz. Şartlar o kadar ağır oluyor ki, ancak kar mağarası kazarak hayatta kalabiliyorsunuz. Daha öncede dağa tırmanış yaptığımız zaman fırtınaya yakalanıp kar mağarasında 24 saat kaldığımız oldu. Bizim gibi bu konuda kendini yetiştirmiş arkadaşlarımız herhangi bir kurtarma talebinde bulunmazlar. Kar mağarasına sığınan biri uzun süre burada kalabilir" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir