• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Gaziantep`te Kart 27 kullanımı milyonu aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm ulaşım araçlarında geçerli olan Kart 27 (Akıllı Kart) uygulamasını geçen yıl itibariyle başlatmıştı. Minibüsleri otobüslere dönüştüren ve otobüslerde de nakit para kullanımı kaldırılırken, tüm toplu taşımalarda geçerli olmak üzere Kart 27 uygulaması başlatılmıştı.

Gaziantep`te şehir içi toplu ulaşımda başlatılan Kart 27 kullanımı milyonu aştı. Kentin değişik bölgelerinde 440 adet kart yükleme noktası olan Kart 27`nin, bugüne kadar 930 toplu taşıma aracı ile 81 milyon 383 bin 552 kişinin taşındığı belirtildi.

Kartlı sisteme aşama aşama geçiş yapılırken, uygulama kapsamında ulaşım araçlarındaki nakit para kullanımının tamamen ortadan kaldırılmasının hedeflendiği belirtildi. Yolcuların hiçbir şekilde nakit para kullanımına izin verilmeyen toplu taşıma araçlarında, yolcular tek kullanımlık kartta alabiliyor.

Kartlı binişler sayesinde tüm toplu ulaşım sisteminin akıllı yönetilebilir hale gelmesini hedeflenirken bugün itibariyle 1 milyon 81 bin kart kullanıcısının olduğu belirtildi. Vatandaşların bir an önce Kart 27 temin etmeleri gerektiğini söyleyen yetkililer, şoförlerin para almasının yasak olduğunu belirterek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların 153 Alo Zabıta hattına şikâyette bulunmalarını istediler.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir