• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Silopi`de köy okulunda kermes düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi ilçesine bağlı Ceylan köyü İlk ve Ortaokulu`nda yeni açılan bilişim ve teknoloji sınıfının eksiklerinin giderilmesi için bir kermes düzenlendi. Köy halkı ise kermese yoğun ilgi gösterdi.

Ceylan Köyü İlk ve Ortaokulu`nda düzenlenen kermese Silopi Kaymakamı Suat Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Jandarma komutanı Arkın Eken, öğretmen, öğrenciler ve köy halkı katıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği kermeste yöresel yemekler ile giyim malzemesi satıldı. Satılan malzemelerin geliri okula yeni kurulan Bilişim Ve Teknoloji sınıfının eksikliklerinin giderilmesi için harcanacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ceylan İlk Ortaokulu Müdürü Aydın Vural; “İlk defa bir köy okulunda kermes düzenlendik. Bir risk aldık ve köyde kermes yaptık. Şunu unutmamak gerek ki eğitim ve öğretim konusunda duyarlı olan insanlarımız, esnaflarımız bize sahip çıktılar, destek verdiler. Malzeme açısından gayet yeterli malzememiz oldu ve katılımcı sayımızda bizi çok sevindirdi.”dedi.

Ceylan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fatma Coşkun şenlik tadında bir kermes düzenlediklerini belirterek,  her şeyin çocukların geleceği için olduğunu,  velilerimizin desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyledi

Kermese katılan köy halkından Hayriye Tutuş, okullarında kermes olduğunu duyunca katkı sağlamak için geldiklerini ve kendi okullarına katkı sağladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Köy sakinlerinden Sultan Sevim, kermese katıldığından dolayı mutlu olduğunu, düzenlenen kermesten dolayı okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Okul öğrencilerinden Mehmet Sulmaz ise okullarında bilişim sınıfının olacağından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir