• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Bulgaristan`da tarihi cami kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bulgaristan`ın Filibe kentinde kundaklanan tarihi Hüdavendigar Camiinin girişinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Filibe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halk arasında Cuma Camii olarak da bilinen camiyi hedef alan bir saldırganın kundaklama girişiminde bulunduğu belirtildi. Görgü tanıkları, caminin girişine akaryakıt döken saldırganın yangını başlattıktan sonra olay yerinden kaçtığını söyledi. Yangın, caminin bekçisi tarafından kısa sürede söndürüldü. Saldırgan, bir benzin istasyonundan akaryakıt almaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı.

Filibe Bölge Savcılığı Sözcüsü Galina Andreeva, adı açıklanmayan saldırganın, tarihi ve kültürel değere değere sahip mülke zarar vermek ve akaryakıt hırsızlığı yapmak suçlamasıyla yargılanacağını söyledi.

Daha önce 2005 ve 2006'da çeşitli şiddet eylemlerine katılmaktan iki kez hüküm giyen saldırganın, 2014'te de cinsel tacizde bulunmak ve tecavüzden 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Kararı temyiz eden saldırganın, mahkeme süreci hala devam ettiği için serbest olduğu belirlendi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1421-1451 yılları arasında inşa edildiği sanılan Hüdavendigar Cami, son yıllarda çeşitli ırkçı saldırıların hedefi olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir