• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kur`an Kursu Çöktü: 10 Öğrenci Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Van`da meydana gelen depremde 30-40 kişi kapasiteli Arvasi Kur`an Kursu`nun bulunduğu yerin tamamen çöktüğünü, 10 erkek öğrencinin vefat ettiğini ve muhtemelen 4 veya 5 öğrencinin enkaz altında olduğu bilgisinin alındığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, depremin hemen ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in, Van İl Müftülüğünü bizzat arayarak gerekli talimatları verdiği ve Görmez başkanlığında tüm birim amirleriyle bir toplantı yapılarak kurumun Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin oluşturulduğu belirtildi.

Bu sabah deprem bölgesinde incelemeler yapmak üzere Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz`ın başkanlığındaki iki ekibin Van`a intikal etmek üzere yola çıktığı ifade edilen açıklamada, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünce, 26 katalitik soba, 140 battaniye, 10 top kefen bezi, 730 uyku tulumunun olay mahalline gönderildiği vurgulandı.

Van merkezinde yaklaşık 15 caminin hasar gördüğü bazı camilerin de minarelerinin yıkıldığı, Erciş Merkez Camisi ve daha önceden müftülük binası olarak kullanılan mekan ile İmam-Hatip Lisesinin yıkıldığı kaydedilen açıklamada, ``30-40 kişi kapasiteli Arvasi Kur`an Kursu`nun bulunduğu yer tamamen çökmüş, 10 erkek öğrenci vefat etmiş, muhtemelen 4 veya 5 öğrencinin de enkaz altında olduğu bilgisi alınmıştır`` ifadelerine yer verildi.

Van Merkez Kırmızıtaş Yatılı Kur`an Kursu öğrencilerinin DSİ kampında kurulan Kızılay çadırlarına yerleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

``Muş`ta 14 din görevlisinden oluşan bir ekip, Iğdır`dan 4 din görevlisi, Siirt`ten 16 kişilik bir ekip ve Bitlis`ten 4 bayan görevli Van`a intikal etmek üzere yola çıkmıştır.

Ayrıca, Erzurum`dan 5 bayan din görevlisi ile Muradiye, Çaldıran, Patnos ve Adilcevaz ilçe müftülüklerinde görev yapan 4 din görevlisinden oluşan bir ekip Erciş`e intikal etmek üzere yola çıkmıştır.

Muş Bulanık ilçesinde 2 köyde, 2 caminin ikişer minaresi yıkılmıştır. 20 yaralının olduğu, 1 kişinin de vefat ettiği ve acilen morga ihtiyaç bulunduğu bildirilmiştir.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir