• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Bingöl`de 176 köyü halen kapalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de son yılların en sert kışı yaşanırken, hava sıcaklıklarının gündüz eksi 5, gece vakti eksi 10`lara kadar düştü. Bingöl il genelinde etkili olan kar nedeniyle halen 176 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.

Kent merkezinde belediye ekipleri, , şehirlerarası yollarda  karayollarına bağlı ekipler,  köy yollarında ise Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin  karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bingöl İl Özel İdaresi, 7 ilçe ile Sancak Beldesi ve Bingöl merkez olmak üzere toplam 9 ayrı noktada şantiye kurdu. 18 greyder, 12 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme ile ilçelere verilen 5 CSP iş makinesi ve yaklaşık 120 personelle çalışma yürüten ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına aralıksız  devam ediyor.

 “Kapalı olan 176 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor”

Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, kapanan köy yollarının açılması için çalıştıklarını belirterek,  “Dün itibarıyla kapanan 273 köy yolunu, bu sabah itibarıyla da, 197 köy yolunu açtık.  Kapalı olan 176 köy yolunun açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek kesimlerde tipi nedeniyle ekiplerimiz zor anlar yaşıyor. Şu anda, 18 greyder, 2 adet kar savurma ve 3 adet kar bıçaklı kamyon, çalışmalarına devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle Bingöl-Karlıova, Bingöl- Sancak karayolunun kapalı olduğu belirtilerek, kapalı yolların açılması için karayolları ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir