• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Suriyelilerin soğuk kışla imtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Haseki kentinde evlerine bombaların isabet etmesiyle 2 çocuğu ölen ve evleri harap olan Mahmut ailesi, içler acısı bir hayat yaşadı. Kendi vatanlarında evsiz kalan Suriyeli aile Batman`a yerleşti. Suriyeli aile reisi Abdullah Mahmud bel fıtığı ve ayaklarındaki hastalıktan dolayı çalışamıyor.

Suriye`nin Haseki kentinden Batman`a sığınan 8 çocuklu Abdullah Mahmud (45) ile Vatha Mahmed (35) çifti Suriye savaşında 2 çocuklarının kurban verdikten sonra 6 çocuklarıyla beraber yaşam mücadelelerini İlke Haber Ajansı`na anlattılar.

Petrol Mahallesi 127 Sokak'ta ikamet eden Mahmut ailesi, yetkililerden sadece bir defa yardım alabildiklerini belirttiler.

Eşi ve 5 küçük çocuğuyla beraber bir yerde çalıştıklarını ve bir ayda sadece 300 TL para kazanabildiklerini ifade eden Mahmut, 8 nüfus, kira, elektrik ve su faturaları olunca geçinemediklerini söyledi.

8 nüfuslu aile ayda sadece 300 TL parayla geçiniyor

Zor şartlarda geçinebildiklerini ifade eden Abdullah Mahmud, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Savaşta evimize bomba isabet etti. İki çocuğum yaşamını yitirdi ve evimiz yıkıldı. Çocuklarımızı defnettikten bir ay sonra Batman`a yerleştik. Ben de hem bel fıtığım hem de ayaklarımdaki hastalıktan dolayı çalışamıyorum ve ayakta uzun süreli kalamadığımdan bir iş de yapamıyorum. Eşim 5 çocuğumla beraber bir yerde çalışıyor bir ayda 300 TL para kazanabiliyorlar. 8 nüfuslu aileyiz kira, elektrik ve su faturaları olunca geçinemiyoruz.”

“Kış geldi bizim ne sobamız ne de yakacak odun ve kömürümüz var”

Haseki`de muhasebeci olduğunu ve Batman`da öyle bir imkânın olmadığını belirten Mahmud, “Hastalığımdan dolayı inşaatlarda da çalışamıyorum. 8 aydır Batman`a yerleştik yetkililerden sadece bir defa gıda yardımı alabildik. Batman halkı çok yardımseverdir. İlk geldiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu. Hayırseverler kullanmadıkları yorgan ve giyecek elbise verdiler. Kış geldi bizim ne sobamız ne de yakacak odun ve kömürümüz var. 8 nüfuslu aileyiz ayda sadece 300 TL gelirimiz var. Hayırsever ve yetkililerden bize yardım eli uzatmalarını bekliyoruz.” dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir