• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...

Mecidiyeköy`ü Kabataş`a bağlayacak 6.5 kilometrelik yeni metronun ihalesi Ocak ayında yapılıyor. Kabataş önce Mahmutbey`e ardından da Bahçeşehir`e metro ile bağlanıyor. 

KABATAŞ'A UZATILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın “Her yerde metro, her yere metro” hedefinde en önemli aşamalardan biri daha gerçek oluyor. Yapımına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı Kabataş`a uzatılıyor.

6.5 KİLOMETRE

Ocak ayında yapılması planlanan ihalenin ardından Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy güzergahında 3 istasyonla hizmet verecek 6,5 kilometrelik yeni hattın yapım işleminin hızla başlatılması hedefleniyor.

8 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Kabataş-Mahmutbey Metrosu ile 8 ilçe (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar birbirine metro ile bağlanmış olacak.

İSTANBUL METROSUNUN CAN DAMARI OLACAK

Kabataş bağlantısıyla 24.5 kilometreye ulaşacak olan hat daha sonra Halkalı Toplu Konutlar-Altınşehir-Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul Metrosu`nun can damarlarından biri haline gelecek.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Mecidiyeköy - Mahmutbey kesimi (18 km) için; “Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Depo-Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri” ihalesi yapıldı ve 2014 Ocak ayında yer teslimi sağlanarak inşa çalışmaları başlatıldı.

Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy kesimi (6,5 km.) için ihale hazırlık çalışmaları tamamlandı.  2015 Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Bu ihale kapsamında aynı zamanda Mecidiyeköy – Mahmutbey kesiminin Elektro&mekanik ve mimari işleri de yer alacak.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattında kullanılmak üzere 144 adet vagon temin edilecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey arası Metro hattının 2017 yılı sonunda, Kabataş-Mecidiyeköy uzantısının ise 2018 yılı sonunda işletmeye alınması planlanıyor.

KABATAŞ-MAHMUTBEY METROSU`NUN İSTASYONLARI:

Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey…

TAM ENTEGRE RAYLI SİSTEM

Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.

Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş`ta,
Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy`de, Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi) Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey`de entegrasyon sağlanmış olacak.

Kaynak : Haber7