• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Yollarda mahsur kalan yolcu ve hastalar kurtarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte 273 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken,  yolda mahsur kalan hasta ve vatandaşların imdadına karayolları ekipleri ile 112 Acil ve UMKE ekipleri yetişiyor.

Donmak üzere olan vatandaş kurtarıldı

Dün, şiddetli bir şekilde bastıran kar, bazı bölgelerde şiddetli tipiyle birlikte yolların kapanmasına neden oldu. Dün gece Genç İlçesi`ne bağlı Servi yolunun kapandığını ve bir vatandaşın donma tehlikesi geçirdiğini haber alan karayolları ekipleri, yolları açtıktan sonra, bölgeye çağrılan 112 Acil ile UMKE ekiplerinin,   saatlerce süren çalışmalarnın ardından Abdullah Samuk adlı vatandaşı, kurtarılarak Genç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saatler süren kurtarma operasyonu

Bingöl genelinde ve özellikle Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçeye bağlı köy yollarını kapattığı belirtildi. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı yolu kapanan Mollaşakir Köyü`nde ikamet eden bir vatandaş, rahatsızlığından dolayı fenalaştı. Yolların kapalı olmasından dolayı köyde mahsur kalan hasta için operasyon başlatan 112 Acil ve UMKE ekipleri, 6 saatlik çalışmanın ardından hastayı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdığı belirtildi.

Mahsur kalan yolcular kurtarıldı

Dün, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Tapentepe ve Kuruca bölgesinde birçok araç ve içindeki yolcular mahsur kaldı. Yoğun tipinin etkili olduğu bölgenin yollarını açan karayolları ekipleriyle beraber hareket eden 112 Acil ekipleri, birçok yolcuyu alarak, Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırdı.

5 saat süren zorlu bir operasyon

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Solhan ilçesine bağlı Sülünkaş köyünde mahsur kalan hastaya 5 saat süren zorlu bir operasyon sonucu ulaşan 112 Acil ve UMKE ekipleri tarafından, hasta  köyden alınıp, Solhan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.  (Nihat Kanat/Salih Torak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir