• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Bomba İmha Uzmanı Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Giza ilindeki bir kontrol noktası yakınında bombanın infilak etmesi sonucu, yüzbaşı rütbesindeki polisin yaşamını yitirdiğİ belirtildi. Ayrıca, bir saksının altına gizenmiş ikinci patlayıcıyla da bir polis ile bir sivil yaralandı. Saldırıyı "Ecnad Mısır" adlı örgüt üstlendi.

Sina operasyonlarında 15 ölü
Mısır ordusu Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara operasyonlarını da sürdürdü.  Ordu sözcüsü Muhammed Semir, operasyonlarda 15 kişinin öldüğünü 37 kişinin de yakalandığını açıkladı.

Tuğgeneral Muhammed Semir, yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin Kuzey Sina ilinde 3-5 Ocak tarihlerinde çeşitli baskınlar düzenlediğini, çıkan çatışmalarda El-Ariş'te 2, Eş-Şeyh Zuveyd'de 8 ve Refah'ta 1 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Şeyh Zuveyd`de kontrol noktasını hedef alan intihar saldırısının engellendiği ve eylemcinin etkisiz hale getirildiğini aktaran Semir ayrıca Ariş`te pusu hazırlığındaki bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

AFP, AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir