• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Yarın birçok ilde okullar tatil edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışı sebebiyle bugün birçok ilde okullar tatil edilmişti. Kar yağışlarının devam etmesi nedeniyle yarın da (07 Ocak) pek çok ilde eğitime ara verilecek.

Eğitime ara verilen iller şöyle:

ANKARA

Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiği açıklandı.  

SAMSUN

Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime ara verileceğini bildirdi. 

BOLU

Bolu'da yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verilirken kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı belirtildi.  

SİVAS

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha  Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları,  ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini  kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KONYA (BAZI İLÇELER)

Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde Çarşamba günü eğitime ara verilmesi  kararlaştırıldı. Karapınar'da ise taşımalı eğitim alan öğrenciler yarın tatil yapacak. İlçe merkezinde ise eğitim devam edecek.  

KARAMAN

Kent merkezinde eğitime yarın ara verilecek.  

YALOVA

Yalova Valiliği, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve kar  yağışı nedeniyle milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile  kurumlarında, eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

ORDU (BAZI İLÇELER)

Edinilen bilgilere göre yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak. Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy,  Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

ARDAHAN (KÖYLER)

Ardahan'da merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

 ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma beklentisi nedeniyle Merkez ilçe ve bağlı belde ile köylerde okulların Çarşamba günü tatil edildiğini bildirdi.

AMASYA

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği yarın tüm il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil edildiğini açıkladı.

KARABÜK

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

DENİZLİ

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugün tatil olan okulların kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da tatil olacağı bildirildi.

ÇORUM

Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve ortaokullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti. Yarın da aynı olumsuzlukların devam edebileceği düşüncesiyle merkez ve 13 ilçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokulların tatil edilmesine karar verildiğini açıkladı.

KASTAMONU

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmişti. Tatil yarın da devam edecek.

ADIYAMAN (ÇELİKHAN)

KOCAELİ

Kentte ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir