• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Nerde Bu Devlet?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Rahmet Eli Gıda Bankasının oluşturduğu kriz masasından edinilen son bilgilerin gelmesiyle merkezden ziyade köylerin durumunun daha vahim olduğunu ortaya koyuyor.

Son olarak Merkeze bağlı Canik köyünden son gelişmeleri bildiren kriz masası yetkilisi Fetullah Botan köylerdeki sıkıntının boyutunu bütün yönleriyle ortaya koydu. Botan verdiği bildilerde "300 hanelik Canik köyünün neredeyse yüzde 90`ı yıkılmış durumda. Halen göçük altında bulunanlarında olduğunu belirten köylüler devletin kendilerine bir yardım eli uzatmadıklarını belirttiler. Köyde kalan diğer evlerinde kullanılamaz durumda olduğunu belirten kriz masası yetkilileri " bu köyde şu an itibariyle 8 kişi hayatını kaybetmiş. Göçük altında da halen bir vatandaş var. Onu kurtarmaya çalışıyoruz. Köyün 2 okulundan biri yıkılmış, geri kalan yapılar ise kullanılamaz durumdadır." dedi.

Vatandaşların devletin yardım elini uzatmamalarına tepkili olduğunu belirten Botan,"Köylülerin ahırları yıkılmış ve hayvanları telef olmuş. Şu an köylülerin hali içler acısı. Yiyecek namına köyde bir şey kalmamış. Vatandaşlar bu soğuğa rağmen dışarıda sabahlıyorlar." dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir