• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...

Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'nın katılımıyla Şanlıurfa’da yapılan toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına ise Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu katıldı.

Toplantıda; Aralık 2014 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı.

Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca yapılan açıklamada, 2015 yılı için hazırlanan projeler masaya yatırıldı.

2015 Yılında 28 Milyon TL Hibe Desteği Verilecek

Ajans olarak her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) verildiği belirtilen açıklamada, 2015 yılında da Hükümetin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, Bölge Planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olan yeni proje destekleri verileceği belirtildi.

Ajansa ait 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin, 19 Aralık 2014 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığı da ifade edilen açıklamada, yapılan çalışma programı ve bütçe çerçevesinde 2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırlandığı ifade edildi.

Hazırlanan  4 mali destek programı için toplamda 28 milyon TL bütçe ayrıldığı da belirtilen açıklamada, “Bu programlarla, Bölge Planı’nda belirtilen amaç ve önceliklerle uyumlu olarak bölgemizde imalat sanayi, turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki KOBİ'leri geliştirerek yeni istihdam olanakları oluşturmak ve “Büyükşehir” statüsüyle yeni bir gelişme ivmesi kazanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi, turizm ve kentsel altyapıyı iyileştirmek amaçlanmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.  

Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın Yaşam Kalitesi Analizi Raporu Sunuldu.

Toplantıda; Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Diyarbakır ve Şanlıurfa ile ilgili olarak yaptırılan araştırma sonucu hazırlanan Yaşam Kalitesi Analizi Raporu’da Yönetim Kuruluna sunularak Yönetim Kurulu’nun değerlendirme, görüş ve önerileri alındı.

Devam  eden projeler, insan kaynaklarının durumu ve iç kontrol sistemi uygulamalarının da gözden geçirildiği toplantıda; ayrıca, hâlihazırda uygulaması devam eden 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı (13 proje), 2013 yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı (11 proje), 2014 yılı KOBİ Mali Destek Programı (49 proje), 2014 yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı (13 proje), 2014 yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı (8 proje), 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı (19 faaliyet) ve 2014 yılı Teknik Destek Programı (24 teknik destek) ile ilgili 2 Aylık Program İlerleme Raporları, 2014 yılı Ajans İnsan Kaynakları Politikası Raporu ve Ajans İç Kontrol Sistemi 2014 Yılı Değerlendirme Raporu Yönetim Kuruluna sunuldu. (İLKHA)