• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
5 Emniyet Personeline Yurt Dışı Yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZURUM - Erzurum 1. ve 2. Sulh Ceza mahkemeleri, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 emniyet mensubunun serbest bırakılmalarına yapılan itirazı reddetti.

Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu tarafından Erzurum'da "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal'ın serbest bırakılmalarına yapılan itiraz karara bağlandı.

Kavukçu'nun şüphelilerin serbest bırakılmasının yanlış olduğu ve tutuklanmaları gerektiği yönündeki "Kuvvetli suç şüphesi" itirazı, önce 2. Sulh Ceza Mahkemesi, ardından da 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

İtirazı reddeden 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 5 emniyet personeli hakkında yurt dışı yasağı getirdi.

Olay

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir