• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Yardım ve Dua Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Merkez üssü Van merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyünde yüzlerce ölü ve yaralı olan 7,2 şiddetindeki depremle ilgili Batman Peygamber Sevdalıları platformu yazılı basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Mehmet Ali Ortaç adına yapılan açıklamada, "Dün Van`da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde pek çok vatandaşımızın vefat etmesi ve pek çoğunun da yaralanması biz Peygamber Sevdalılarını son derece üzmüştür. Vefat eden kardeşlerimize Yüce Mevladan rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara da acil şifalar dileriz" denildi.

Bu tür bela ve afetlerin Rabbimizin birer imtihanı olduğu vurgulanan açıklamada, "Yüce Rabbimiz `Şüphesiz biz sizi biraz açlık, biraz korku, biraz da mallardan ve canlardan eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele` diye buyurduğu hatırlatıldı.

Kan Bağışında Bulunun
Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, üye ve gönüllülerimizi Van`da yaralanan kardeşlerimiz için kan bağışlamaya davet ediyoruz. Kan bağışlamak isteyenler bugün ve yarın, Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezine giderek kan bağışında bulunabilirler. Platform üyesi derneğimiz Sağ-Çev yetkilileri orada kendilerine yardımcı olacaklardır"

Umut-Der Van`a Gitti
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Umut-Der`in öncelikle battaniye ve diğer ihtiyaç malzemeleri konusunda katkıda bulunacağı yardımlarını Van`a ulaştıracağı belirtilen açıklamada, "Platform olarak hem İslami, hem de insani olarak üzerimize düşen her ne vazife olursa üstlenmeye ve sorumluluk almaya hazırız. Bu anlamda Umut-Der adına bir heyetimizi kimi temaslarda bulunmak üzere Van`a göndermiş bulunuyoruz. Van`da bulunan kimi kardeş dernekler aracılığı ile yardımlar en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır inşallah" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Peygamber Sevdalısı tüm halkımızı başta kan ihtiyacı olmak üzere, duyulan ihtiyaç malzemeleri konusunda duyarlı davranarak oradaki kardeşlerimizin derdiyle dertlenmeye, kendilerine dua etmeye davet ediyoruz." şeklinde çağrıda bulunuldu.

Veysi Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir