• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Engelliler ayrı binada sınava girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) engellilerin cihazlarıyla sınava girmeleri için dışarıyla iletişimi kesilmiş yüksek güvenlikli binalar hazırlıyor.

İlk defa yapılacak uygulamayla ilgili bilgilere ÖSYS kılavuzunda yer verildi. Buna göre, sağlık veya engel durumu nedeni ile bir alet, araç gereç ve cihazla sınava girmeleri gereken adayların, sınav konforunu temin etmek ve daha rahat koşullarda sınavlarını gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla cihazlarıyla sınava girmelerine izin verilecek.

İlgili sağlık raporlarını, durumlarını ve taleplerini başvuru süresi içerisinde ÖSYM’ye iletecek olan adaylar, sağlık veya engel durumu nedeniyle gözlük tipi işitme cihazı, işitme cihazı, biyonik kulak, tekerlekli sandalye, atel, elektronik büyüteç, oksijen tüpü, masa lambası, koyu renk camlı gözlük, bilgisayar, braille daktilo, kalp pili, kağıt torba, insülin iğnesi, insülin kalemi, enjektör, şırınga, şeker ölçüm cihazı, protez, ortez, diren, kateter, boyunluk veya destek malzemesi, eldiven, havlu,  peçete, bez, hasta bezi, bere, şapka, bandaj, saç tokası, astım ilacı ve spreyi, göz damlası, ek gıda, oturma simidi, yastık, maske, pant, dizlik gibi araç ve gereçleri kullanabilecek.

Sağlık raporlarında engelli adayların zorunlu kullanacakları belirtilmiş ancak sınav güvenliğini zedeleyecek nitelikteki alet, araç gereç ve cihazı kullanmak durumunda olan adaylar ile okuyucu talep edenler, elektronik ve metal içeren aletler kullanacaklar ancak Ankara’da ÖSYM tarafından hazırlanacak, her türlü kablolu ve kablosuz iletişimi kesilmiş binalarda sınava alınacaklar. Bu binalarda giriş ve her salonda sınav uygulaması kamerayla kayıt edilecek.

Ankara’da sınava girmek istemeyen adaylar ise diğer adaylarla aynı binalarda, ilgili alet, araç-gereç ve cihazı kullanma izni verilmeden sınava alınacak.

Ankara’da belirlenen sınav binasında sınava giren adaylar ihtiyacı olan cihazları kendileri getirecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir