• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Bingöl`de 152 aileye `Merhamet Eli` uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yaptığı kültürel ve sosyal faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Merhamet Eli Derneği, Aralık ayında ihtiyaç sahibi 152 aileye toplamda 47 bin TL değerinde yardımda bulundu.

Umut Kervanı Platformuna da üye olan derneğin faaliyet raporunu kamuoyuna açıklayan Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, “Aralık ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı şu şekildedir: 53 aileye gıda yardımında bulunduk. (Bunun nakit karşılığı 4 bin 853 TL`dir) 8 aileye nakit yardımında bulunduk (Bunun toplamı bin 830 TL`dir) 58 aileye kişi başı 4`er parça giyim yardımına aracı olduk. (Bunun nakit karşılığı 39 bin TL`dir) 33 aileye kırmızı et yardımında bulunduk. (Bunun nakit karşılığı bin 353 TL`dir.) Aralık ayı içerisinde yaptığımız yardımların toplam tutarı ise 47 bin 36 TL`dir. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler imkânlarımız oluştukça her ay olduğu gibi bu ay da ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzattık. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun” dedi.

“Allah yolunda harcayanlar övülmüştür”

Allah yolunda yapılan infakın yapıldığı hal ve zamanların önemine dikkat çeken Demir, “Müslümanların dar ve zor durumlarında yardım edenle, bolluk günlerinde yardım eden bir değildir. Hak Teâlâ, Mekke`nin fethinden önce infak eden ve savaşanlarla, Mekke`nin fethinden sonra infak eden ve savaşanların denk olmadığını haber veriyor. Zaruri ihtiyaç ve geçim için sarf edilen para ve sair şeylere de “nafaka” denir. İnfakın farz, vacip, mendup kısımları vardır. Zekât, sadaka, bağış, yardım ve vakfetme gibi fakirlere, diğer ihtiyaç sahiplerine, aileye harcama ve yardım gibi bütün mal ile yapılan ibadetleri içine alır. Allah yolunda infakta bir gelir-harcama oranı yoktur. Zekâtta sınır vardır ama sadakada yoktur. Bilindiği gibi, insanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah`tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan Yaratıcı `sının gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir. Kur`an-ı Kerim`in pek çok ayetinde, varlıklı müminlere Allah yolunda infak emir ve tavsiye edilmiş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür.” diye konuştu.

Hayırseverleri kendilerine destek olmaya çağıran Demir, “Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere az da olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak ve bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir